2005-09-28 17:04:41• hírek • Szatmar.ro

Képzelt riport

Egy kor mozaikja, az emberi közösség pusztulása, szerelem, szeretet.

Szerda délután sajtótájékoztatóra került sor az Északi Színház nagytermében. A pénteken bemutatásra kerülő Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadás kapcsán Horányi László, rendezővel beszélgettünk:


 - A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról szinte minden korosztályt megszólít. Ha A padlás előadásra azt mondták, hogy 9-től 90 évig ajánlják, akkor e mostani előadást 14-től 74-ig ajánlanám. A hippizmus filozófiája nem áll messze a mai fiatalságtól sem, ugyanakkor az idősebb korosztályban nosztalgiát ébresztő a történet. Az előadásnak egyébként nem az az elsődleges célja, hogy a hippi kort minél élethűbben adja vissza, sokkal inkább az, hogy rádöbbentsen arra, milyen veszélyeket rejt, milyen csapdái vannak a kábítószer fogyasztásának. Annyi rossz átjött már az elmúlt évtizedekben, ami jobb lett volna, ha elkerül minket, de köztük talán a kábítószer az egyik legfenyegetőbb. Az előadás erre is rávilágít.

 - Az előadás olyan mint egy mozaik. Minden darabját érdemes külön-külön szemügyre venni, megvizsgálni,  érdemes rajta elgondolkodni, ugyanakkor egészként mutatja meg igazi szépségét. Akárcsak a szövegek, mély mondanivalóval bírnak a dalok is. Valaki mondja meg, milyen az élet.... Mindannyian választ várunk az itt feltevődő kérdésekre. Állandóan keresünk valamit, vagy valakit, ahogy a darabban keresi József (Szűcs Ervin) Esztert (Kató Emőke), és nem biztos, hogy észrevesszük, melyik az a pillanat, amikor rátaláltunk, amire egy életen át várunk, és nem biztos, hogy a kellő pillanatot tudjuk értékelni. Nekem személy szerint, de valószínüleg még sokaknak, ezt az üzenetet sugallja a darab.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: